fbpx
Back to all Post

6 πρωινές συνήθειες που θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητά σου

6 πρωινές συνήθειες που θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητά σου

 

Η πρωινή ρουτίνα μπορεί να δώσει το ρυθμό για ολόκληρη την ημέρα, καθιστώντας την με αυτόν τον τρόπο ένα κρίσιμο μέρος της καθημερινότητας μας. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αγωνιζόμαστε να βρούμε το κίνητρο για να διατηρήσουμε μια σταθερή ρουτίνα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου δώσω έξι συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια πρωινή ρουτίνα ώστε να αισθάνεσαι γεμάτος/η ενέργεια, συγκέντρωση και έτοιμος/η να αντιμετωπίσεις την επόμενη μέρα.

 

1. Ασκήσεις αναπνοής: Ξεκινώντας τη μέρα σου με μερικές ασκήσεις βαθιάς αναπνοής μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου, να αυξήσεις τη ροή οξυγόνου στο σώμα σου και να μειώσεις το άγχος. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να παίρνεις μερικές αργές, βαθιές εισπνοές από τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα.

2. Διαλογισμός: Αφιερώνοντας μερικά λεπτά για διαλογισμό το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να εστιάσεις το μυαλό σου, να μειώσεις το άγχος και να βελτιώσεις τη συνολική σου διάθεση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές διαλογισμού, αλλά το κλειδί είναι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να το κάνεις μέρος της πρωινής σου ρουτίνας.

3. Ενυδάτωση: Το να πίνεις νερό το πρωί μόλις ξυπνήσεις μπορεί να σε βοηθήσει να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου μετά από ένα βραδινό ύπνο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει επιπρόσθετα στη βελτίωση των επιπέδων ενέργειάς σου, στη βελτίωση της πέψης και ακόμη και στην απώλεια βάρους.

4. Διατάσεις: Οι διατάσεις το πρωί μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευλυγισίας, στη μείωση του μυϊκού πόνου και στη βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης. Είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό μετά τις ασκήσεις αναπνοής και τον διαλογισμό σου, ώστε να νιώσεις μια αίσθηση χαλάρωσης.

5. Κρύο ντους (το αγαπημένο μου): Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, το κρύο ντους το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να ξυπνήσεις, να αυξηθεί η ροή του αίματος και να βελτιώσεις τη συνολική σου διάθεση. Το κρύο ντους έχει αποδειχθεί ότι έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες. Αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία.

6. Φτιάξε ένα πλάνο εργασιών από την προηγούμενη μέρα: Ο προγραμματισμός της ημέρας σου πριν πας για ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο οργανωμένος την επόμενη μέρα και να αποκτήσεις τον έλεγχο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει επίσης και στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας.

Χρησιμοποίησε αυτά τα 6 tips για να  ξεκινήσεις τη μέρα σου με θετική ενέργεια, συγκεντρωμένος/η και έτοιμος/η να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε εμπόδιο εμφανιστεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η πρωινή ρουτίνα δεν ταιριάζει σε όλους και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να βρεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Ξεκίνα, λοιπόν, την πρωινή σου ρουτίνα αύριο και πες μου σε σχόλια τι αλλαγές παρατήρησες στον εαυτό σου μετά από 2 εβδομάδες επανάληψης.

Αν δεν μπορείς να υιοθετήσεις και τις 6 αυτές συνήθειες, προσπάθησε να υιοθετήσεις τουλάχιστον τη μία. Αξίζει να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια στον εαυτό σου κάθε πρωί και θα δεις, πως θα σου αλλάξει τη ζωή!

Νέο τμήμα Diploma in Coaching with Nlp

Έναρξη μαθημάτων 24/01

Το diploma στο Coaching with NLP είναι το ιδανικό πρόγραμμα που μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά να σε εξοπλίσει με τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να γίνεις ένας αποτελεσματικός Coach.

Είτε θέλεις να μάθεις και να αναπτύξεις νέες πολύτιμες δεξιότητες είτε θέλεις να εκτοξεύσεις την επαγγελματική σου καριέρα στο Coaching, αυτό το πρόγραμμα θα σου παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές.

Σεμινάριο - ReStart 2023

Ημερομηνία - Σάββατο 04/02

Το ReStart είναι το νούμερο 1 σε πωλήσεις μας σεμινάριο.

Ένα πανίσχυρο βιωματικό σεμινάριο προσωπικής εξέλιξης που θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου, να θέσεις τους στόχους σου για το νέο έτος σωστά, να δημιουργήσεις ένα πλάνο δράσης ώστε να τους πετύχεις και να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Add Your Comment

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚοΙΝΩΝΙΑΣ