fbpx
Back to all Post

Χτίσε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και διέλυσε τις αυτο-αμφιβολίες

Χτίσε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και διέλυσε τις αυτο-αμφιβολίες

Ένας από τους μεγαλύτερους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην ζωή τους, αν όχι ο μεγαλύτερος, είναι οι αυτο-αμφιβολίες.

Αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους. Δεν πιστεύουν πως μπορούν να τα καταφέρουν, πως είναι όμορφοι και έξυπνοι, πως αξίζουν και ότι είναι ικανοί.

Αυτές οι σκέψεις δεν είναι δικές μας. Αυτές οι σκέψεις φυτεύτηκαν στο μυαλό μας από τους γύρω μας, όταν εμείς δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Από τους γονείς μας, τους δασκάλους και τον κοινωνικό περίγυρο.

Είναι αρκετά δύσκολο να τις αποβάλλουμε, όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Μπορούμε να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να την κάνουμε τόσο δυνατή που οι αμφιβολίες που έχουμε για τον εαυτό μας θα εξαφανιστούν.

Όσο μελετάω τις ζωές των εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων, βλέπω ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την αυτοπεποίθηση. Πιστεύουν στον εαυτό τους ακόμα και όταν κανένας δεν πιστεύει σε εκείνους. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά. Αυτό είναι που τους ξεχωρίζει.

Κακά τα ψέμματα, η αυτοπεποίθηση κάνει την διαφορά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Όταν έχουμε αυτοπεποίθηση, νιώθουμε δυνατοί, σίγουροι, αποφασιστικοί και ισχυροί. Νιώθουμε πως τα έχουμε όλα υπό έλεγχο. Όταν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε αναποφάσιστοι, νιώθουμε ανίσχυροι και συνήθως μένουμε στάσιμοι.

Όταν έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε καλές σχέσεις, γιατί δεν βγάζουμε τις ανασφάλειες μας στους άλλους και επιπλέον οι άλλοι ξέρουν πως μπορούν να στηριχτούν πάνω μας σε μια δύσκολη στιγμή. Ξέρουν πως δίπλα τους έχουν έναν άνθρωπο δυνατό, αποφασιστικό που έχει τον έλεγχο της ζωής του.

Η αυτοπεποίθηση επίσης, είναι ο καθοριστικός παράγοντας στα αποτελέσματα μας. Είμαι σίγουρος ότι έχεις παρατηρήσει, πως η αυτοπεποίθηση είναι αυτή που κάνει την μεγάλη διαφορά στην δράση μας και τις προσπάθειες μας. Χωρίς αυτοπεποίθηση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αυτά όμως τα ξέρουμε ήδη, έτσι δεν είναι; Το θέμα είναι, πως θα χτίσουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση;

Είσαι έτοιμος να μάθεις;

Τι είναι η αυτοπεποίθηση;

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει να μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο και πιστεύουμε πως είμαστε οι καλύτεροι.

Αυτοπεποίθηση είναι η πίστη στον εαυτό μας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Εγώ πλέον την ορίζω ως την προθυμία να κάνω κάτι, όσο δύσκολο και αν είναι.

Μεγαλώνοντας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αναπτύξει τέσσερεις λανθασμένες πεποιθήσεις όσον αφορά την αυτοπεποίθηση. Τέσσερεις πεποιθήσεις που μας κάνουν κακό.

1.Η πεποίθηση πως είμαστε τα υπάρχοντα μας.

Πιστεύουμε πως η αξία μας εξαρτάται από το ρολόι που φοράμε, το αυτοκίνητο που οδηγούμε, τα ρούχα μας, τις τσάντες μας και ούτω καθεξής. Έχουμε συνδέσει την απόκτηση και κατοχή υλικών αγαθών με την αξία που προσδίδουμε στον εαυτό μας και στους άλλους.

Σου έχω καλά νέα. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΟΥ.

2. Η πεποίθηση πως είμαστε οι επιτυχίες μας.

Η αξία μας εξαρτάται από τις επιτυχίες μας. Αν πετυχαίνουμε συνέχεια και φέρουμε εις πέρας κάτι δύσκολο, αξίζουμε και πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Αν όχι, τότε δεν αξίζουμε.

Αυτό κατά κύριο λόγο έχει δημιουργηθεί σε μικρή ηλικία, όταν ακούγαμε μπράβο, μόνο όταν παίρναμε καλό βαθμό, κάναμε μια σωστή άσκηση ή βάζαμε γκολ στον αγώνα της Κυριακής. Έχουμε συνδέσει την αξία και την αυτοπεποίθηση μας με το αποτέλεσμα, ενώ θα έπρεπε να την είχαμε συνδέσει με την προσπάθεια μας, με την προθυμία μας να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, να κάνουμε λάθη και να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας.

Γιατί άραγε οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τόσο την αποτυχία; Γιατί πιστεύουν πως ρίχνει την αξία τους.

Είπαμε όμως παραπάνω πως αυτοπεποίθηση είναι η προθυμία να δοκιμάσεις κάτι δύσκολο.

Σου έχω καλά νέα. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥXIΕΣ ΣΟΥ.

3. Η πεποίθηση πως είμαστε αυτό που λένε οι άλλοι πως είμαστε.

Η αξία μας και η αυτοπεποίθηση μας εξαρτάται από την άποψη που έχουν οι άλλοι για εμάς. Για αυτό μας ενδιαφέρει τόσο πολύ, το τι θα πουν οι άλλοι.

Οι άλλοι όμως δεν έχουν ιδέα ποιοι είμαστε, οπότε ή άποψη τους δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει άλλωστε.

Σου έχω καλά νέα. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ.

4. Η πεποίθηση πως είμαστε η εξωτερική μας εμφάνιση

Τα τελευταία χρόνια με την κουλτούρα των social media, των περιοδικών και της τηλεόρασης, ο περισσότερος κόσμος νιώθει λίγος για την εξωτερική του εμφάνιση.

Κάθε σελίδα στα περιοδικά που διαβάζουμε και κάθε ποστ στο ίνσταγκραμ, προσπαθεί να μας κάνει να νιώθουμε ολοένα και πιο άσχημοι, πιο χαζοί, πιο χοντροί, πιο ανίκανοι.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω, πως είσαι τέλειος/α έτσι ακριβώς όπως είσαι. Αν κάνεις διατροφή, γυμναστική, φτιάχνεται και ντύνεσαι όμορφα, το κάνεις για τον εαυτό σου. Για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και όχι για να παίρνεις την επιβεβαίωση των άλλων. Στο κάτω κάτω, ότι και να κάνεις, δεν θα αρέσεις σε όλους.

Σου έχω καλά νέα. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.

Αυτές οι τέσσερεις λανθασμένες πεποιθήσεις έχουν κάνει πάρα πολύ κακό στον κόσμο.Μην τις πιστεύεις!

Γιατί η αυτοπεποίθηση κάνει την διαφορά;

Εδώ θέλω να μοιραστώ μαζί σου μια γνώση που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή για πάντα. Τουλάχιστον, άλλαξε την δική μου.

Ο εγκέφαλος μας αποτελείται από 2 μέρη. Τον thinker (το μέρος που σκέφτεται και πιστεύει) και τον prover (το μέρος που προσπαθεί να αποδείξει πως αυτά που σκέφτεται ο thinker είναι αλήθεια).

Προσπαθούμε πάντα να αποδείξουμε στον εαυτό μας πως αυτό που σκεφτόμαστε και πιστεύουμε είναι αλήθεια.

Για παράδειγμα, αν κάποιος πιστεύει πως είναι άσχημος και περάσει μια όμορφη γυναίκα τον δρόμο απέναντι και δεν τον κοιτάξει, τι θα σκεφτεί αυτός; Πώς δεν τον κοιτάξει επειδή είναι άσχημος. Αυτή όμως μπορεί καν να μην το είδε.

Αν κάποιος πιστεύει πως είναι ο όμορφος, στην ίδια περίπτωση θα σκεφτεί κάτι άλλο. Θα σκεφτεί πως δεν τον είδε ή πως κομπλαρε από την ομορφιά του.

Ερμηνεύουμε τα πάντα γύρω ώστε να αποδεικνύουν αυτά που ήδη ξέρουμε και πιστεύουμε.

Τα κακά νέα τώρα είναι τα εξής: Αν πιστεύεις πως δεν αξίζεις, πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις, πως είσαι άσχημος/η, χαζός/ή και ούτω καθεξής, έχεις δίκιο. Έχεις δίκιο γιατί ο εγκέφαλος σου θα προσπαθεί συνεχώς να βρίσκει αναφορές που αποδεικνύουν αυτά τα πράγματα, ακόμα και αν δεν ισχύουν στην πραγματικότητα.

Τα καλά νέα όμως, είναι τα εξής: Αν πιστεύεις πως αξίζεις, πως μπορείς να τα καταφέρεις, πως είσαι έξυπνος/η, όμορφος/η, πάλι έχεις δίκιο. Γιατί ο εγκέφαλος σου θα προσπαθεί να βρίσκει αναφορές που θα αποδεικνύουν αυτά τα πράγματα.

Αυτή είναι η δύναμη του μυαλού μας. Γι’αυτό λένε πως ο εγκέφαλος είναι το πιο ισχυρό όπλο στον πλανήτη.

Το θέμα είναι, εσύ πως θα τον χρησιμοποιήσεις; Για καλό σου ή για κακό σου;

Αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις για καλό σου, μπορώ να σε βοηθήσω να το κάνεις! Πως;

Υπάρχουν 3 εργαλεία για να ενισχύσουμε, να χτίσουμε και να νιώσουμε την αυτοπεποίθηση.

Εργαλείο #1

Έχεις ακούσει ποτέ για τα affirmations (αυθυποβολές); Που πηγαίνεις μπροστά σε έναν καθρέφτη και λες, “είμαι όμορφος, είμαι όμορφος, είμαι όμορφος”;

Αυτό κάποιες φορές δουλεύει, όμως τις περισσότερες φορές δεν δουλεύει και αυτό γιατί κάθε φορά που κάνεις μια τέτοια δήλωση, πετάγεται ο εγκέφαλος σου και λέει, “Τι βλακείες λες ρε, αφού είσαι άσχημος”. Αυτή η εσωτερική αρνητική φωνή μας κόβει τα όνειρα.

Εγώ θα σου μάθω πως να κάνεις τις αυθυποβολές με τέτοιον τρόπο ώστε αυτή η εσωτερική φωνούλα να βγάζει τον σκασμό. Να μην της δίνεται η ευκαιρία να πει τίποτα.

Θα κάνουμε τις λεγόμενες ενδυναμωτικές ερωτήσεις.

Γιατί/πως +__________________ + χρόνος ;

Π.χ

 • Γιατί είμαι ευγνώμων σήμερα;
 • Γιατί είμαι έξυπνος σήμερα;
 • Πώς είμαι όμορφος σήμερα;
 • Πώς είμαι επιτυχημένος σήμερα;
 • Γιατί αξίζω τώρα;
 • Γιατί έχω τον έλεγχο τώρα;

Κάνοντας αυτού του είδους τις ερωτήσεις στον εαυτό μας, δεν δίνουμε την ευκαιρία στην εσωτερική μας φωνούλα να πει τίποτα και με αυτό τον τρόπο περνάμε νέες ενδυναμωτικές σκέψεις στο μυαλό μας χωρίς αντίσταση.

Σιγά σιγά, αρχίζουμε να τις πιστεύουμε και ο εγκέφαλος μας πιάνει δουλειά για να αποδείξει πως ισχύουν. Η ζωή μας αλλάζει ριζικά. Η αυτοπεποίθηση μας εκτοξεύεται. Οι αυτο-αμφιβολίες εξαφανίζονται.

Αυτό φυσικά, θέλει εξάσκηση και χρόνο.

Αυτό που προτείνω, είναι να γράψεις τις 5 πιο σημαντικές για εσένα ερωτήσεις και να τις κάνεις στον εαυτό σου κατά την διάρκεια της ημέρας τουλάχιστον 3 φορές. Πρωί- μεσημέρι- βράδυ. Σαν χάπι.

Τα αποτελέσματα είναι θαυματουργά και γρήγορα. Χρειάζονται μόνο λίγες εβδομάδες για να επαναπρογραμματίσεις τον εγκέφαλο σου.

Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, γράψε 5 ή παραπάνω ερωτήσεις για να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου!

Πώς χτίζεται η αυτοπεποίθηση;

 

Εργαλείο #2

Μπορεί να σου φανεί παράξενο αυτό, αλλά η αυτοπεποίθηση χτίζεται εύκολα και με πολύ απλό τρόπο. Την αυτοπεποίθηση σου την χτίζεις κρατώντας τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου.

Φαντάσου πως ο εαυτός σου είναι σαν ένα παιδάκι 5 χρονών. Πώς θα αντιδρούσε ένα παιδάκι 5 χρονών, αν του είχες τάξει μια σοκολάτα και δεν του την έδινες; Αν δεν κρατούσες το λόγο σου; Θα θύμωνε μαζί σου και δεν θα σε πίστευε ξανά εύκολα, έτσι δεν είναι;

Το ίδιο συμβαίνει και με τον εαυτό μας. Όταν του δίνουμε μια υπόσχεση και δεν την τηρούμε, σταματά να μας πιστεύει. Αν λέμε πως θα ξεκινήσουμε δίαιτα και δεν το κάνουμε. Αν πούμε πως θα ξυπνάμε νωρίς το πρωί και δεν το κάνουμε. Αν πούμε πως θα σταματήσουμε μια κακή συνήθεια και δεν το κάνουμε.

Σταματάμε να πιστεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Για αυτό τον λόγο θέλουμε να τηρούμε τις υποσχέσεις που του δίνουμε.

Το καλό είναι πως η αυτοπεποίθηση είναι σαν ένας μυς. Όσο περισσότερο την εξασκούμε, τόσο περισσότερο δυναμώνει! Όπως λοιπόν γυμνάζουμε το σώμα μας, θα γυμνάσουμε και την αυτοπεποίθηση μας.

Ξεκινώντας με μικρά βηματάκια. Θα δώσουμε κάποιες μικρές υποσχέσεις στον εαυτό μας και θα σιγουρευτούμε πως τις τηρούμε.

Π.χ

 • Θα πίνω 2 λίτρα νερό την ημέρα
 • Θα στρώσω το κρεβάτι μου το πρωί
 • Θα διαβάσω 5 λεπτά την ημέρα
 • Θα κάνω μια κάμψη την ημέρα
 • Δεν θα φάω γλυκό το βράδυ

Θέλουμε να δώσουμε τέτοιες μικρές υποσχέσεις στον εαυτό μας και να τις τηρούμε κάθε μέρα. Καθώς χτίζουμε την αυτοπεποίθηση μας, θα δίνουμε ολοένα και μεγαλύτερες υποσχέσεις στον εαυτό μας.

Πριν το καταλάβουμε θα έχουμε χτίσει έναν πανίσχυρο μυ. Θα έχουμε χτίσει την απόλυτη αυτοπεποίθηση. Θα ξέρουμε πως όταν λέμε κάτι, το κάνουμε. Τηρούμε τις υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας. Τον εμπιστευόμαστε!

Καλύτερα να λες λίγα και να κάνεις πολλά, παρά να λες πολλά και να κάνεις λίγα.

Άγνωστος

Πριν συνεχίσεις την ανάγνωση, γράψε 5 απλά πραγματάκια που θα κάνεις κάθε μέρα, ότι και να γίνει. Θέλεις να ξεκινήσεις από κάτι μικρό και να χτίζεις σταδιακά.

Ο πιο γρήγορος τρόπος να νιώσεις αυτοπεποίθηση.

 

Εργαλείο #3

Σ – Σ – Σ

Τα 3 Σ.

Σκέψεις – συναίσθημα – συμπεριφορά!

Οι σκέψεις οδηγούν σε ένα συναίσθημα και το συναίσθημα σε μια συμπεριφορά και το αντίστροφο. Η συμπεριφορά οδηγεί σε συναίσθημα και το συναίσθημα οδηγεί σε σκέψεις!

Πώς μας βοηθάει αυτό; Μας βοηθάει να το ξέρουμε, γιατί αλλάζοντας ένα από τα τρία, αλλάζουμε και τα τρία. Το σώμα και το μυαλό είναι αλληλοσυνδεόμενα.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να νιώσεις το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης, είναι να αλλάξεις την φυσιολογία σου. Τι είναι η φυσιολογία;

Φυσιολογία: Η φυσιολογία είναι το πως χρησιμοποιούμε το σώμα μας.

 • Πώς αναπνέουμε
 • Πόσο γρήγορα ή αργά κινούμαστε
 • Η γλώσσα του σώματος μας
 • Η δύναμη της φωνής μας
 • Η ενέργεια μας και ούτω καθεξής.

Αν σου έλεγα, πως τώρα που γράφω το άρθρο, βρίσκεται δίπλα μου ένας άνθρωπος οποίος έχει κατάθλιψη, μπορείς να μου περιγράψεις πως είναι η φυσιολογία του;

Κεφάλι σκυφτό, ώμους κατεβασμένους, στήθος κάτω, φωνή αργή και σιγανή, αναπνοή ρηχή και αργή. Έτσι δεν είναι;

Αν σου έλεγα τώρα πως έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου που είναι αγχωμένος, θα μπορούσες να μου περιγράψεις την φυσιολογία του; Φυσικά και θα μπορούσες.

Το ίδιο και αν σου έλεγα πως έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο ο οποίος νιώθει απίστευτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση! Πώς είναι η φυσιολογία του;

Κεφάλι ψηλά, στήθος έξω, ώμοι πίσω, αναπνοή σταθερή και γεμάτη, ελαφρύ χαμόγελο και ούτω καθεξής!

Πώς γίνεται να ξέρουμε ποια είναι η φυσιολογία του κάθε συναισθήματος; Καταλαβαίνουμε πως μοιάζει, επειδή τα έχουμε κάνει όλοι πάρα πολλές φορές και γιατί η φυσιολογία είναι περίπου ίδια σε όλους τους ανθρώπους!

Δεν θα δεις άνθρωπο στεναχωρημένο να χαμογελάει πλατιά και να έχει έξω το στήθος, ψηλά το κεφάλι και πίσω τους ώμους. Πολύ δύσκολα. Εκτός και αν προσποιείται.

Ούτε θα δεις κάποιον που είναι χαρούμενος να έχει το κεφάλι χαμηλά, τους ώμους κάτω και να είναι υποτονικός.

Γιατί μας χρειάζεται αυτό; Γιατί ξέροντας αυτό, μπορούμε να αλλάξουμε την συναισθηματική μας κατάσταση, απλώς αλλάζοντας την φυσιολογία μας. Αυτή είναι μια πρακτική που στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό την χρησιμοποιούν εδώ και 50 χρόνια και δουλεύει πάντα. Όμως, πριν 3 χρόνια, ψυχολόγοι του Harvard έκαναν μια έρευνα στην οποία απέδειξαν ότι αυτό που δουλεύει για το νευρογλωσσικό προγραμματισμό εδώ και 50 χρόνια, όντως δουλεύει.

Αυτό που έδειξε λοιπόν η έρευνα ήταν πως, αλλάζοντας την φυσιολογία, αλλάζει η νευροχημεία του εγκεφάλου. Όταν κάποιος παίρνει την στάση του σώματος η οποία συσχετίζεται με δύναμη και σιγουριά, (οι λεγόμενες power poses) για ένα με δύο λεπτά, αποβάλλει από τον οργανισμό του την κορτιζόλη που είναι η ορμόνη του άγχους και παράγει ενδορφίνη, ντοπαμίνη και τεστοστερόνη, που είναι ορμόνες που συνδέονται με τα θετικά συναισθήματα!

Στάσεις δύναμης

Εμείς θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Εκτός από την στάση του σώματος θα αναλάβουμε και τον έλεγχο της αναπνοής μας. 10 αργές, βαθιές και σταθερές αναπνοές εισπνεοντας και εκπνέοντας από την μύτη. Επίσης θα αυξήσουμε και την ενέργεια μας, κάνοντας μια δυνατή κίνηση με τα χέρια μας ή χοροπηδώντας πέντε με δέκα φορές.

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να νιώσουμε αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι που χρησιμοποιούν οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι όταν θέλουν να νιώσουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Γιατί όχι και εσύ;

 

Τέλικες σκέψεις

Μέσα σε ένα μικρό άρθρο, χώρεσα τρεις από τις καλύτερες τεχνικές στον κόσμο.

Χρησιμοποίησε τες και θα εκπλαγείς από το πόσο αποτελεσματικές είναι. Όσο περισσότερο τις εξασκείς, τόσο πιο δυνατός θα γίνεται ο μυς της αυτοπεποίθησης.

Σου αξίζει να έχεις αυτοπεποίθηση, να νιώθεις τέλεια και να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου! Να πετυχαίνεις όλους τους στόχους σου και να έχεις τις καλύτερες σχέσεις!

Κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου! Σου αξίζει.

Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου. Είμαι στην διάθεση σου.

Με αγάπη και εκτίμηση,

Παναγιώτης

Νέο Workshop

 • 10 εβδομάδες 
 • 30 ώρες εκπαίδευσης στην τάξη (δια ζώσης και διαδικτυακά) 3+ ώρες εβδομαδιαίως
 • Βιωματικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων
 • Ασκήσεις και μελέτη για το σπίτι
 • Πηγές για περεταίρω μάθηση και πρακτική
 • Συμμετοχή σε ένα group ανθρώπων με πάθος και δίψα για εξέλιξη

Άλλα άρθρα που ίσως σε ενδιαφέρουν

Νέοι Στόχοι για το 2023

Νέα χρόνια ξεκίνησε και φαντάζομαι πως είσαι και εσύ από αυτούς που έθεσαν τους νέους στόχους της χρονιάς!Έδωσαν τις υποσχέσεις στον εαυτό τους αλλά και

Read More »

Πρόσεξε τον εσωτερικό σου διάλογο

Φαντάσου για μία στιγμή ότι προχωράς στο δρόμο και έρχεται κάποιος μπροστά σου και αρχίζει να σε βρίζει. Είσαι άχρηστος, είσαι χαζός, δεν μπορείς να

Read More »

2 Comments

 • Δανάη
  10 Ιανουαρίου, 2022

  Φοβερά χρήσιμο….και τέλειο άρθρο.τα έχω σημειώσει όλα..από αύριο ξεκινάω.👏👏👏

  • Panos
   11 Ιανουαρίου, 2022

   Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε💪🏻

Add Your Comment

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚοΙΝΩΝΙΑΣ